Průběh klíčení a mykorhizní asociace dvou druhů rodu Neottia - Kotilínek, Milan (Jihočeská univerzita, 2013)
Průběh klíčení a mykorhizní asociace během klíčení a v dospělosti byly studovány u druhů Neottia ovata a N. cordata. Neottia ovata byla studována ve dvou rozdílných biotopech: lučním a lesním. Výzkum byl prováděn v přirozených podmínkách na lokalitách na Šumavě a v pohoří Smrčiny.
Germination course and mycorrhizal association of two Neottia species
Keywords: Neottia; orchideoidní mykorhiza; Orchidaceae; klíčení semen; Sebacinaceae; Tulasnellaceae.; Neottia; orchid mycorrhiza; Orchidaceae; seed germination; Sebacinaceae; Tulasnellaceae.