Rozšíření zástavby venkova. - Jabůrková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Jako téma své diplomové práce jsem si vybrala Rozšíření zástavby venkova. Toto téma jsem zvolila proto, že jsem měla možnost sledovat průběh zástavby v obci Boršov nad Vltavou v lokalitě Na Křižovatkách. Jako cíl své práce jsem si stanovila poukázat na množství administrativních úkonů provázejících zahájení a uskutečňování zástavby. V první části práce zmiňuji historický vývoj osidlování a vznik vesnic na území našeho státu, vývoj a proměny vesnických stavení a historii českého stavebního práva. Věnuji se též historii zvolené obce Boršov nad Vltavou. Druhá část práce je věnována současným trendům bydlení v porovnání s historií, územnímu plánu obce a provádění výstavby. V další části se věnuji realizaci zástavby. Postihuji problémy spojené s výstavbou a závazky vznikající při výstavbě. Závěrečná část je věnována pozitivním a negativním vlivům rozšíření zástavby na současném venkově.
Extension build-up area countryside.
Keywords: Rozšíření zástavby; stavební právo; územní plán; the extension build-up area; construction lien; local plan