Výuka vybraných témat pro výuku matematiky na ZŠ s interaktivní tabulí - planimetrie - Babka, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své diplomové práci se zabývám body, úsečkami, přímkami a polopřímkami, úhly, kruhy a kružnicemi, trojúhelníky a jejich výukou s využitím počítače a interaktivní tabule. Vlastní práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V první části se zabývám motivací k učení, konstruktivizmem, hodnocením výukových materiálů a interaktivitou ve školním prostředí. Praktická část obsahuje mnou vytvořené pracovní listy pro výuku s interaktivní tabulí a jejich využití při výuce v 6. ročníku ZŠ. Na závěr jsou uvedeny poznatky, které jsem v průběhu vlastní výuky získal
Selected topics for teaching mathematics in school with the interactive whiteboard - planimetry
Keywords: Body; Didaktika matematiky; Interaktivní výuka; Interaktivní tabule; Konstruktivizmus; Kruh; Kružnice; Motivace; Polopřímka; Přímka; Trojúhelník; Úhel; Úsečka