Využití finančních prostředků EU pro rozvoj města Slavonice - Vágnerová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá popisem a zhodnocením současného stavu města Slavonice z hlediska čerpání finančních prostředků, a to jak z národních, tak i evropských zdrojů. Práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická část přibližuje problematiku regionální a strukturální politiky EU a ČR, obce a financování jejího rozvoje. Praktická část obsahuje socioekonomickou charakteristiku Slavonic, na kterou navazuje SWOT analýza řešeného území a nástin strategie, která by vedla k pozitivnímu rozvoji města. Součástí práce je přehled přijatých dotací městem Slavonice z národních a regionálních zdrojů a analýza čerpání finančních prostředků ze zdrojů EU v jednotlivých programovacích obdobích. V závěru této práce je uveden návrh nových finančních stimulů a návrh projektu, který reaguje na 11. výzvu ROP NUTS II Jihozápad.
Utilisation of EU Funds in Town of Slavonice
Keywords: regionální politika; strukturální politika; obec; rozvoj obce; projekt; regional policy; structural policy; municipality; municipality development; project