Mapování fragmentu chromosomu Z v ASF-liniích zavíječe moučného, Ephestia kuehniella - Voříšková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce pojednává o mapování obsahu fragmentu chromosomu Z Zdz+ vyskytujícího se u čtyř linií zavíječe moučného (Ephestia kuehniella). Pomocí qPCR byl na fragmentu potvrzen jediný gen z šesti testovaných, a to shodně u všech liní. Fluorescenční in situ hybridizace ukázala, že ve třech liniích došlo nezávisle k fúzi fragmentu Zdz+ s chromosomem W, což podporuje i změna morfologie sex chromatinu.
Mapping of a Z chromosome fragment in Ephestia kuehniella ASF lines