Historie tělesné výchovy a sportu v Borovanech - Tomášek, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá historií tělesné výchovy a sportu v Borovanech od počátku založení místní jednoty Sokol až do roku 2018. V první části je popsána stručná historie města Borovany. Dále je práce rozdělena do třech hlavních historických období. V prvním období je zaznamenán vývoj tělesné výchovy a pozdějších sportů od roku 1908 až do roku 1945. Druhé období se zaměřuje především na vývoj sportovních odvětví mezi lety 1945 a 1989. Třetí období zaznamenává vývoj významných sportovních oddílů v Borovanech, a to zejména v letech od roku 1989 až do roku 2018. V poslední části jsou představeni nejúspěšnější sportovci v historii Borovan.
The History of Physical Education and sport in Borovany
Keywords: Borovany; tělesná výchova; sport; historie sportu; Sokol; Orel; jednota; Borovany; Physical education; sport; history of sport; Sokol; Orel