Grafové databáze a jejich aplikace na sociální sítě - Bartha, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavní myšlenkou této bakalářské práce je analýza NoSQL databází se zaměřením na grafové databáze a jejich použití v případě sociálních sítí. S použitím technologie Neo4j je implementována vzorová databáze a je předvedeno využití dotazovacího jazyka Cypher. V poslední části bakalářské práce je provedena analýza dat vybrané vzorové databáze pomocí Neo4j Serveru a jazyka Cypher a provedeno zhodnocení této analýzy z hlediska využití.
Graph databases and their applications to social networks