Hranice únosnosti tréninkové zátěže u krasobruslařů mladšího školního věku - Keplingerová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce je hranice únosnosti zátěže u krasobruslařů mladšího školního věku. Práce je rozdělena do dvou částí. První teoretická část práce charakterizuje význam sportu v životě dětí se zaměřením na psychický a fyzický vývoj dětí v mladším školním věku. Dále se práce zabývá životním stylem sportujících dětí, jejich sportovní přípravou, rolí trenéra, rodičů, motivací, resp. tím, jaké faktory na děti působí během tréninku motivačně a jaké je naopak demotivují.
Young Age Figure Skaters´ Limitations of Training Stress Tolerability
Keywords: děti mladšího školního věku; krasobruslení; sportovní trénink; zátěž; motivace; young age school children; figure skating; sports training; limitations; motivation