Kompostování městské zeleně v městské kompostárně v Březnici - Bartuněk, David (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím komunálního bioodpadu, který zpracováván kompostárnou města Březnice. V této práci jsou řešeny optimální podmínky pro kompostování, kompostování travní biomasy dále pak technologie kompostování a na konec koncept kompostárny města Březnice s technologickým zpracováním a celkovým vybavením. Mým cílem bylo nastínění problematiky kompostování a navrhnutí optimálního řešení pro výstavbu kompostárny. Součástí této práce je také pokus s iontovýměnnou kapacitou, kterým jsem dokázal důležitost dodržení správného kompostovacího postupu pro výrobu kvalitního kompostu. Přínos této práce jako takové tkví především její celistvosti a uspořádání, je zde možné najít správné parametry pro vytvoření správných podmínek kompostovacího procesu včetně náležitostí nutných pro samotnou registraci kompostu.
Composting of urban green areas in urban compost facility in Březnice
Keywords: Kompostování; kompostovací technologie; biodegradace; kompostárna; Composting; composting technologies; biodegradation; compost facility