Daň z příjmů právnických osob u příspěvkové organizace s vedlejší hospodářskou činností - Šterberová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce analyzuje zdaňování příspěvkové organizace s vedlejší hospodářskou činností. V práci je popsán postup zdanění vybrané příspěvkové organizace v letech 2007 až 2009. Byla provedena analýza vybraných částí zákona o dani z příjmů, které se zabývají zdaňováním příspěvkových organizací. Byla zhodnocena finanční a časová náročnost zdanění.
Income taxes of legal people by contribution organization with additional economic activity
Keywords: základ daně; příspěvková organizace; doplňková činnost; daň z příjmů; tax base; budgetary organizations; additional activities; income tax