Využití Evropského fondu pro regionální rozvoj pro růst rozvojového potenciálu na Benešovsku - Novotná, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je zaměřena na využití Evropského fondu pro regionální rozvoj pro růst rozvojového potenciálu na Benešovsku. Na počátku práce je shrnut vývoj regionální politiky od jejího počátku až do současné doby. Dále jsou zde popsány strukturální fondy, podrobněji je zpracován Evropský fond pro regionální rozvoj. V praktické části této práce je zpracováno hodnocení regionálního rozvoje a navržení možných projektů, které by měli být do budoucna realizovány, aby napomohly dalšímu rozvoji regionu.
Use of the European Regional Development Fund for Growth potential for development in the region Benešov
Keywords: Evropský fond pro regionální rozvoj; strukturální fondy; regionální rozvoj.; European Regional Development Fund; structural Funds; regional development.