Analýza bezpečnosti silničního provozu v systému "člověk - technika - prostředí". - Kalvas, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce pojednává o postavení každého z prvku v systému řidič - automobil - prostředí, jejich významu, vlivy, kterými na sebe vzájemně působí a ovlivňují se, působení legislativy a o jejich současném stavu. Dále obsahuje statistiky nehodovosti na pozemních komunikacích a možná nápravná opatření vedoucí ke snižování dopravních nehod do budoucna společně s vývojem bezpečnostních systémů a technologií.
The road traffic safety analysis in the system "human-technology-environment".
Keywords: Provoz; bezpečnost; komunikace; technologie; nehodovost; automobil; motocykl; Traffic; safety; road; technology; accident; car; motorcycle