Poruchy chování jako důsledek specifických vývojových poruch učení - Vokrojová, Nela (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá vztahem specifických vývojových poruch učení a poruch chování u pubescentů. V teoretické části jsou vysvětleny základní termíny vyskytující se v práci, jako jsou specifické vývojové poruchy učení, poruchy chování, pubescence a možná prevence vzniku poruch chování. Jsou zde uvedeny české i zahraniční výzkumy, které byly na toto a podobná témata již provedeny. Empirická část zkoumá kvantitativní metodou míru anxiety a výskyt poruch chování na druhých stupních 2. ZŠ v Třeboni a ZŠ Londýnské v Praze a porovnává získaná data u žáků s SVPU a bez SVPU.
Conduct disorders as a result of specific learning disorders
Keywords: poruchy učení; poruchy chování; anxieta; adolescenti; prevence; specific learning disorders; conduct disorders; anxiety; puberty; prevention.