Vývoj výtvarného projevu u dětí předškolního věku - Lupinková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá vývojem dětského výtvarného projevu, primárně kresby a malby, u věkové kategorie předškolního věku. Teoretická část práce zahrnuje souvislost volného času a dětského výtvarného projevu. Dále charakterizuje období předškolního věku v kontextu s výtvarným projevem. Rovněž zachycuje znaky dětského výtvarného projevu a jeho vývoj. Praktická část bakalářské práce je tvořena vlastním výtvarným projektem s tématem ,,Putování s Malým princem", který byl realizován v Královské školce v Českých Budějovicích. Projekt prostřednictvím výtvarných činností poukazuje na znaky a odchylky dětského výtvarného projevu ve věkovém rozmezí předškolního věku. Jsou zde použity techniky, na kterých jsou tyto charakteristiky patrny a které jsou dětem blízké. V bakalářské práci je použita literatura z oblasti pedagogiky, psychologie a výtvarné výchovy.
Development of Art Expression in Pre-School Children
Keywords: předškolní věk; výtvarný projev; vývoj výtvarného projevu; volný čas; kresba; výtvarná výchova; pre-school age; art expression; art expression development; leisure time; drawing; game; art education