Vliv typu osobnosti jedince na vznik syndromu vyhoření u všeobecných sester. - Matlasová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na otázku, zda typ osobnosti všeobecné sestry predisponuje vznik syndromu vyhoření. Práce prezentuje problém syndromu vyhoření (stádia, příznaky, možnosti prevence, zabývá se osobností jedince a definuje profesi všeobecné sestry a její pracovní kompetence. Ve výzkumné části se práce snaží zjistit, zda určitý typ osobnosti všeobecné sestry vykazuje vyšší sklon ke vzniku syndromu vyhoření. Práce se také zaměřuje na zjištění toho, na kterých odděleních či úsecích nemocnice je u všeobecných sester nejvyšší přítomnost syndromu vyhoření.
The effect of the individual's personality on the emergence of burnout among nurses.
Keywords: Syndrom vyhoření; zdravotní sestra; osobnost; nemocnice.; Burnout; nurse; personality; hospital.