Grafické dílo Bohumíra Jaroňka - Mikulková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je shromáždit, popsat a zhodnotit grafickou tvorbu výtvarného umělce Bohumíra Jaroňka, který tvořil především v prvních třiceti letech dvacátého století. Dále celkové grafické dílo interpretovat a porovnat ho v rámci dobové tvorby Jaroňkových současníků. Na závěr se pokusím zhodnotit kvalitu děl a naznačit jejich celkový přínos pro výtvarné umění.
Prints of Bohumír Jaroněk
Keywords: Bohumír Jaroněk; grafika; dřevoryt; dvacáté století; Valašsko.; Bohumír Jaroněk; prints; wood engraving; twentieth century; Valašsko.