Zhodnocení ekonomických výsledků v podniku Jaroměřická mlékárna, a.s. - Ficová, Monika (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnocení ekonomických výsledků podniku Jaroměřická mlékárna, a. s. pomocí metod finanční analýzy. Finanční analýza byla provedena a použité metody byly aplikovány v konkrétních podmínkách Jaroměřické mlékárny, a. s.. Informace pro zpracování této práce byly čerpány z výročních zpráv podniku, z odborné literatury a internetu. Data, která byla v této bakalářské práci zpracována a vyhodnocena, mohou podniku Jaroměřická mlékárna, a. s. umožnit utvořit si ucelený přehled o finančním zdraví podniku v uplynulých třech letech. Z vypočtených ukazatelů finanční analýzy bylo zjištěno, že hospodářská situace podniku není příliš uspokojivá.
Estimation economic results on the company Jaroměřická mlékárna, Inc
Keywords: Finanční analýza; zemědělský podnik; poměrové ukazatele; zemědělská politika; trh s mlékem.; Financial analysis; agricultural enterprise; proportion indicators; agricultural politics; market with milk.