Ekologie lasicovitých šelem - Šálek, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Předložená disertační práce se zaměřuje na vybrané aspekty ekologie lasicovitých šelem v krajině Centrální Evropy. Především byla zkoumána hnízdní predace, využívání habitatů a odpočinkových míst, interakce mezi kořistí a predátorem, stejně tak i vliv fragmentace krajiny a urbanizace na rozdílné druhy lasicovitých šelem. Práce obsahuje 8 publikací či rukopisů.
Ecology of mustelids in the Central European landscape
Keywords: lasicovité šelmy; ekologie; habitatová fragmentace; synurbanizace; hustotně závislá predace; odstraňování predátorů; Centrální Evropa; mustelids; ecology; habitat fragmentation; synurbanization; density-dependent predation; predator removal; Central Europe