Využití mikrořas pro recyklaci lanthanoidů z průmyslového odpadu. - Náhlík, Vít (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato studie zkoumá vliv červeného kalu na mikrořasy za účelem recyklace lanthanoidů, které červený kal obsahuje. Vliv červeného kalu je sledován v kultivacích mikrořas s různě nutričně bohatými tekutými médii, které jsou ovlivňovány různými koncentracemi přidaného červeného kalu.
Use of microalgae for recycling of lanthanides from industrial waste.
Keywords: mikrořasy; Desmodesmus quadricada; lanthanoidy; červený kal; bioakumulace; recyklace; toxicita; microalgae; Desmodesmus quadricada; lanthanides; Red Mud; bioaccumulation; recycling; toxicity