Pracovní činnosti realizované při zaměstnávání osob s kombinovaným postižením - Hubáčková, Hana (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním cílem bakalářské práce na téma "Pracovní činnosti realizované při zaměstnávání osob s kombinovaným postižením" bylo zjistit, zda jsou osoby s kombinovaným postižením zaměstnávány, jaké činnosti vykonávají a jak na tuto problematiku zaměstnávání nahlížejí zaměstnavatelé. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje celkem pět kapitol. Jednotlivé kapitoly jsou zaměřeny na zdravotní postižení, základní legislativní dokumenty vztahující se k zaměstnávání osob se zdravotním postižením, samotné zaměstnávání osob se zdravotním postižením a pracovní rehabilitaci. Teoretickou část jsem ukončila ukázkou situace nezaměstnanosti na trhu práce. Praktická část obsahuje stanovené cíle a výzkumné otázky. V jejích podkapitolách je stanovený postup, který byl zvolen k dosažení cílů. Ke sběru dat byla použita metoda strukturovaného rozhovoru. K analýze dat jsem využila metodu "zakotvené teorie". Bakalářská práce je zakončena evaluací zjištěných informací.
Work activities realized in employing persons with multiple disabilities
Keywords: Zdravotní postižení; kombinované postižení; zaměstnávání osob s kombinovaným a zdravotním postižením; Disability; multiple disability; employing people with a multiple disability; employing people with a disability