Kandidátní geny mléčné užitkovosti skotu - Kadlec, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je vypracovat přehled o významných a šlechtitelsky zajímavých kandidátních genech, ovlivňujících mléčnou užitkovost a kvalitativní parametry mléka, s důrazem na geny asociované s množstvím a kvalitou mléčných proteinů a mléčného tuku.
Cattle Candidate Genes for Milk Production Traits
Keywords: skot; mléko; složení mléka; polymorfismus; kandidátní gen; cattle; milk; composition of milk; polymorphism; candidate gene