Analýza vnitřního prostředí vybraného podniku - Pavelek, Milan (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení současného stavu podniku pomocí vybraných metod analýzy vnitřního prostředí. Ve sledovaném podniku byla provedena finanční analýza, analýza portfolia společnosti, zaměřil jsem se na oblast marketingu a lidských zdrojů. V závěru práce jsem použil SWOT analýzu. Na základě zjištěných poznatků navrhnu vhodnou strategii pro sledovaný podnik.
Analysis of the internal environment of a selected company
Keywords: finanční analýza; hodnotový řetězec; lidské zdroje; marketing; matice GE a BCG; SWOT analýza; financial analysis; value chain; human resources; marketing; GE and BCG matrix; SWOT analysis