Skutky tělesného Milosrdenství zaměřené na pomoc nemocným - Mrázová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je rozdělena na sedm hlavních částí, ve kterých jsou odborně zmíněny vybrané skutky tělesného milosrdenství Starého a Nového zákona a vývoj sociální práce historií až po současnost. V závěrečné části práce je výzkumem zjišťováno, zda se uživatelé Centra posunuli v některých pozorovaných oblastech pracovní začlenění, sebeobsluhua (obutí a hygiena), stravování a ubytování v časovém rozmezí 5 let. Tato část byla realizována kvalitativním výzkumem prostřednictvím nezúčastněného pozorování a analýzou dokumentů.
Actions of physical mercy aimed at helping patients
Keywords: skutky milosrdenství; sociální práce; centrum; STROOM Dub o. p. s.; acts of charity; social work; center; STROOM Dub o.p.s