Vývoj aplikace pro jednodeskový počítač - Duda, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce je naprogramování jednodeskového počítače Arduino Uno. Cílem je vyvinout ovládací software pro tuto desku, která využívá digitální a analogové příslušenství a sestavení elektrického obvodu. Teoretická část práce se zabývá jednodeskovými počítači, bezdrátovou komunikací, především Bluetooth technologií, programovacím jazykem C# a integrovaným vývojovým prostředím Visual Studio. Hlavním cílem praktické části je, vytvoření elektrického okruhu, který bude obsahovat jednodeskový počítač, dva krokové motory a Bluetooth modul. Dalším cílem je vytvoření aplikace pro chytrý telefon s operačním systémem Windows Phone 8.1, která bude ovládat krokové motory pomocí Bluetooth. Aplikace pro Windows Phone bude napsána v jazyce C#. Program pro Arduino bude napsán v jazyce vytvořeném pro Arduino, který je založen na jazyce C.
Development of application for single boarded computer
Keywords: Arduino Uno; krokový motor; C#; Windows Phone 8.1; elektrický obvod; Bluetooth; Arduino Uno; step motor; Visual C#; Windows Phone 8.1; electrical circuit; Bluetooth