Podnikatelský záměr a jeho analýza - Kapach, Natallia Ivanovna (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce "Podnikatelský záměr a jeho analýza" je zaměřena na význam malých a středních firem v české ekonomice, jejich předností a nevýhody. Cílem této práci je založeni nového podniku v oblasti služeb, zpracováni zakladatelského rozpočtu a zhodnoceni efektivnosti zakládaného podniku. Nejdříve bude provedena analýza trhu a konkurenci. Následně bude vypracován finanční plán pro vypočet nákladů na zahájení podnikání a zdroje jeho krytí. Dále bude proveden vypočet odhadovaných nákladů a výnosů a výsledků hospodařeni nově vznikajícího podniku. Nakonec pro obraz o efektivitě podniku budou provedené výpočty rentability a doby návratností investici.
Business Plan and its analysis
Keywords: Male a střední podniky; živnostník; finanční plán; náklady; výnosy; výsledek hospodaření.; Small and medium businesses; entreprenuer; financial plan; cost; revenue; profit.