Porovnání leteckých snímků dostupných na internetu vyhotovených mezi rokem 2002 a současností - Honetschläger, Petr (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je porovnání leteckých snímků. Tyto letecké snímky jsou volně dostupné na internetu a byly pořízené mezi rokem 2002 a současností. Bakalářská práce má dvě části. V literární rešerši jsou vysvětleny pojmy fotogrammetrie a dálkový průzkum Země. Jsou zde popsány pomůcky a metody pořizování snímků. V praktické části jsou porovnávány letecké, družicové i pozemní snímky z různých hledisek.
Comparison of aerial photographs available on the internet taken between year 2002 and the present
Keywords: Letecké snímky; fotogrammetrie; dálkový průzkum Země; ortofoto; Aerial photographs; photogrammetry; remote sensing; orthophoto