Otcovství po rozvodu manželství - Patloková, Michala (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá aktuální problematikou rozvodu se zřetelem na otcovství po rozvodu. Teoretická část definuje důležitost a funkce rodiny v životě dítěte, rozvod rodičů a důsledky absence jednoho z rodičů ve výchově dítěte. Dále se zabývá porozvodovým uspořádáním péče o dítě a stykem dítěte s rodičem, se kterým nežije. Praktická část vyjadřuje názory otců na porozvodovou péči o jejich děti.
Fatherhood after divorce
Keywords: rodina; rozvod; význam matky a otce v životě dítěte; výhradní rodičovská péče; styk s dítětem po rozchodu; otcovství po rozvodu; family; divorce; importance of mother and father in child´s life; parent´s care after divorce; contact with child after divorce; fatherhood after divorce.