Rozpad rodiny a jeho působení na děti v předškolním věku - Bartošová, Olga (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je standardně rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část bude vypracována na základě analýzy odborné literatury a bude se zabývat psychologickou problematikou rodiny nejprve v širokém kontextu, následně bude věnována pozornost vlivu rodiny na utváření osobnosti jedince. Dále se bude zabývat dopadem rozvodu rodičů na osobnost dítěte v předškolním věku, na jeho chování a prožívání. Praktická část je zpracovaná formou smíšeného výzkumu. Jako metodu sběru dat je zvolen strukturovaný rozhovor s učitelkami mateřských škol. Cílem bakalářské práce bude ukázat široké spektrum variant chování dítěte v mateřské škole v kontextu rozpadu rodiny.
Family breakdown and its impact on preschool children
Keywords: rodina; rozpad rodiny; vliv rozvodu na dítě; rozvod a dítě v předškolní věku; family; family breakdown; impact of divorce on the child; divorce and pre-school age child