Robotizace v zemědělství - vizualizace dojicích stání obsluhovaných robotickou rukou - Otargaziyev, Al-Farabi (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá vizualizací dojicích stání obsluhovaných robotickou rukou. Práce je rozdělena do dvou pomyslných částí. První část, je literární rešerše. Budou představené základní principy používané v průmyslové robotice a dvacet případových studií, které ukazují vyspělé aplikace robotiky v různých oblastech zemědělství a lesnictví. Druhá část práce se zabývá vlastní tvorbou modelu v programu SolidWorks a Autodesk Inventor. Od vytvoření jednotlivých dílů dojicích stání až po skládání těchto dílů do sestavy. Výsledkem této práce je vytváření vizualizace dojicích stání obsluhovaných robotickou rukou.
Robotization in agriculture - visualization of milking parlors operated by a robotic arm
Keywords: vizualizace; CAD; robotizace; zemědělství; dojicí stání; visualization; CAD; robotics; agriculture; milking parlors