Dendrologický průzkum zámeckého parku v Nových Hradech a Terčina údolí (Českobudějovicko) - Šemro, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na historii a současný stav parku v Nových Hradech a Terčina údolí. Jejím cílem je sestavení přehledu dosud uváděných pěstovaných dřevin pro obě lokality, vytvoření přehledu aktuálně rostoucích pěstovaných dřevin a nastínění možnosti dalšího rozvoje parků (dosadby, potřebný management apod.). Terénním průzkumem byl zjištěn úbytek rostoucích dřevin, a to hlavně v lokalitě Terčina údolí. Ale také byl zjištěn výskyt dřevin, nepůvodních pro tuto geografickou oblast, které zde zdomácněly.
Dendrological survey of the parks Nové Hrady and Terčino údolí (distr. České Budějovice)
Keywords: zámecký park; Terčino údolí; Nové Hrady; okrasné zahrady; dendrologie; dřeviny.; castle park; Terčino údolí; Nové Hrady; ornamental gardens; dendrology; woody plants.