Čtyřúhelníkové ohrazení Skřipel, nedestruktivní průzkum - Khek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce si klade za cíl zpracování nedestruktivního výzkumu čtyřúhelníkového ohrazení u Skřiple. Výzkum se týká především zaměření totální stanicí, geofyzikální prospekce a průzkumu detektorem kovů. Dalším úkolem je zdokumentovat dosavadní stav poznání a vyobrazení lokality na kartografických pramenech. Práce by se též měla pokusit o datování původu objektu na základě typologického porovnání s lokalitami podobného typu, případně navrhnout možné směry budoucího postupu.
Quadrancular enclosure Skřipel, non-destructive research
Keywords: Viereckschanze; polní opevnění; nedestruktivní metody; Viereckschanze; field fortification; non-destructive methods