Odlišnosti v provedení Urbanova figurálního testu tvořivého myšlení dětí se specifickými poruchami učení - Lavírová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem bakalářské práce je popsat prostřednictvím Urbanova figurálního testu tvořivého myšlení (TSD-Z) projevy figurální tvořivosti u skupiny dětí se specifickou poruchou učení. V teoretické části bude autorka charakterizovat fenomén tvořivosti, problematiku specifických poruch učení, vývojové období respondentů a teoretická východiska výzkumné metody. V praktické části autorka na základě kvantitativní analýzy kreseb dětí 3. a 4. tříd základních škol doloží odlišnosti, které lze pozorovat v kresbách dětí se specifickými poruchami učení a dětí bez této diagnózy. Pokud se na základě kvalitativní analýzy testu objeví shodné rysy v kresbách respondentů, autorka je vymezí.
Differences in design of Urban's Test for Creative Thinking-Drawing Production of children with specific learning disability
Keywords: Tvořivost; specifická porucha učení; Urbanův figurální test tvořivého myšlení (TSD-T).; Creativity; specific learning disorders; Urban?s Test for Creative Thinking-Drawing Production (TCT-DP).