Mezinárodní přeprava nebezpečného zboží v rámci letecké a silniční dopravy - Hájková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem diplomové práce je analýza letecké a silniční přepravy nebezpečného zboží a následné srovnání IATA DGR podmínek pro leteckou přepravu nebezpečného zboží s podmínkami ADR pro silniční přepravu nebezpečného zboží a jejich aplikace na konkrétním obchodním případu. Dílčím cíle práce je provedení cenové kalkulace silniční a letecké přepravy vzorové zásilky lithiových baterií, zhodnocení obou typů přepravy s ohledem na jejich cenovou a časovou efektivitu a učinění výsledných doporučení týkajících se volby efektivnějšího způsobu dopravy.
International transport of dangerous goods in air and road transportation
Keywords: Nebezpečné zboží; silniční přeprava; letecká přeprava; lithiové baterie; IATA DGR; ADR; Dangerous goods; road transportation; air transportation; lithium battery; IATA DGR; ADR