Turismus v oblasti jihočeských rybníků - Vacková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Turismus je zdrojem obživy pro mnoho lidí v české Republice. Neovlivňuje však pouze lidi, ale také krajinu. Pro tuto práci byla vybrána oblast jihočeských rybníků. Prvním cílem této práce je analyzovat, jaké druhy cestovního ruchu jsou využívány ve vybrané oblasti. Tato oblast se vyznačuje velkým množstvím rybníků a čisté přírody, což je atraktivní pro turismus, konkrétně pro rybaření, cykloturistiku a pěší turistiku. V práci jsou dále analyzovány šetrné druhy turismu, jako je agroturistika nebo ekoagroturistika. Cestovní ruch přináší ekonomické, kulturní, sociální a ekologické dopady na oblast. Druhým cílem je hodnocení pozitivních a negativních vlivů tursimu. Na základě výsledků jsou v práci navrženy opatření, vedoucí k udržitelnému rozvoji turismu.
Tourism in the South Bohemian Area with Huge Amount of Ponds
Keywords: turismus; krajina; region; rybník; životní prostředí; tourism; landscape; region; pond; enviroment