Zobrazení rodiny v dětské kresbě - Brodíková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá zobrazením rodiny v dětské kresbě. Teoretická část je zaměřena na rodinu a rodinné vztahy v životě dítěte, dále věnuje pozornost dětem žijícím v dětském domově. Práce srovnává vliv rodiny a dětského domova na vývoj dítěte. Zejména sleduje, jak se reálná rodinná situace promítá do kresby dítěte. Výzkumná studie srovnává zobrazení rodiny v kresbách dětí žijících v rodinném prostředí a dětí žijících v dětském domově.
Depiction of a family in a child´s drawing