Dva pohledy na lov kapra (2) Příjem potravy a práce s lovným místem - Vohralík, Pavel; Drozd, Bořek (Český rybářský svaz, 2020)
Jedná se o druhý díl série popularizačních článků věnovaných lovu kapra obecného ve sportovních revírech spojujících v sobě praktické poznatky ze sportovního lovu s vědeckými poznatky z biologie ryb se zvláštním zřetelem na kapra obecného jako nejpopulárnějšího druhu loveného sportovními rybáři v ČR. Tento díl je věnovaný preferenci potravy kapra s ohledem na věk, prostředí a na dopad výrazného vysazování kapra na vodní toky a plochy. Dále je řešena problematika práce s lovným místem pomocí různých technik s cílem optimalizace výsledků lovu.
Two points of view on carp fishing (2) Food intake and work with fishing ground
Keywords: Sportovní rybářství; lov kapra; potravní preference; vysazování ryb; optimalizace rybolovu; Sport fishing; common carp catching; food preferences; fish stocking of open waters; angling optimalization