Analýza zdanění příjmů právnických osob v ČR a vybrané zemi EU - Lysáková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé diplomové práce je analýza současné právní úpravy zdanění s důrazem na daň z příjmů právnických osob a daň z přidané hodnoty v České a Slovenské republice. Tato práce poskytuje analýzu a způsob sestavení základu daně u podnikatelů s dopadem na výslednou daň z příjmů právnických osob v České a Slovenské republice a z hlediska daně z přidané hodnoty se zaměřuje zejména na intrakomunitární plnění, neboť ta jsou pro podnikatele v důsledku rozvoje zahraničního obchodování důležitá.
Accouting earnines taxation analysis in the Czech Republic and chosen country in EU
Keywords: daň z příjmu; daňové přiznání; daň z přidané hodnoty; odpisy; náklady; výnosy; daňové období; sleva na dani; základ daně; akciová společnost; income tax; declaration of taxes; value added tax; taxes depreciation; costs; yields; taxable year; bonification; tax base; joint-stock company