Zdroje polynenasycených mastných kyselin a možnosti jejich využití ve výživě - Kolingerová, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Polynenasycené mastné kyseliny, jejich zdroje a využití v potravinách jsou dnes studovaným a zkoumaným tématem mnoha vědců. Jejich vliv na zdraví organismu je prokázaný v mnoha hlediscích. Praktická část se proto zabývá zjištěním a porovnáním znalostí této problematiky ve vybraných skupinách, konkrétně studentů středních a vysokých škol. Teoretická část je zaměřena na zdroje polynenasycených mastných kyselin a jejich využití ve výživě.
Sources of polyunsaturated fatty acids and their possible use in nutrition
Keywords: polynenasycené mastné kyseliny; esenciální mastné kyseliny; výživa; zdroje; zdraví; poměr polynenasycených mastných kyselin řady omega 3 a omega 6; polyunsaturated fatty acids; essential fatty acids; nutrition; sources; health; ratio of polyunsaturated fatty acids omega 3 and omega 6 series