Vzdělávání prostřednictvím cestovního ruchu Šumava-jih - Riedererová, Monika (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem této bakalářské práce bylo Vzdělávání prostřednictvím cestovního ruchu Šumava jih. Hlavním cílem bylo posouzení významu návštěvy zranitelných oblastí pro vzdělávání návštěvníků na zvolené oblasti. Vedlejšími cíli bylo posouzení vlivu témat vzdělávání na míru znalostí návštěvníků a vyhodnocení případných rozdílů vlivu typu návštěvníka na význam návštěvy obasti. Data byla získána na základě terénního šetření a zpracována programem Statistika. Práce obsahuje návrh podpory vzdělávání a to návrh Volarské naučné stezky.
Education through tourism - Šumava-south
Keywords: cestovní ruch; naučné stezky; Šumava; příroda; návštěvník; tourism; educational route; Šumava; nature; visitor