Hodnocení vlivu běžných zdrojů komunálního znečištění na vodní prostředí - Šatra, Václav (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo posoudit vliv běžných zdrojů (ČOV) situovaných na horních tocích a na kontaminaci vodního prostředí. V roce 2009 bylo provedeno hodnocení kontaminace vodního prostředí na třech vybraných lokalitách nacházejících se pod čistírnami komunálních odpadních vod a třech lokalitách nacházejících se nad těmito potenciálními zdroji znečištění. Indikátorovým druhem byl pstruh obecný. V odebraných směsných vzorcích svaloviny ryb a sedimentů dna byla zjišťována přítomnost rtuti, POPs, MUSK, BFRs.
Influence of common sources of communal pollution on aquatic environments
Keywords: Pstruh obecný (Salmo trutta m. fario L); ČOV; sediment; BFR; POPs; MUSK; Salmon trout (Salmo trutta m. fario L); Sewage treatment plant; sediment; BFR; POPs; MUSK