Příběh dvou kostelů. Prostor, lidé a čas v románu Sebastiana Vassalliho Dva kostely. - Grubhoffer Hanusová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2022)
Předkládaná diplomová práce se zabývá románem Dva kostely významného italského spisovatele druhé poloviny dvacátého století a počátku jednadvacátého století Sebastiana Vassalliho. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je věnována životu a tvorbě Sebastiana Vassalliho. Druhá část se zabývá analýzou románu optikou kompoziční, tematické a narativní roviny.
A story of two churches. Space, people and time in Sebastiano Vassalli's novel The Two Churches.
Keywords: Sebastiano Vassalli; Dva kostely; Itálie; 20. století; italská literatura; Sebastiano Vassalli; The Two Churches; Italy; 20th century; Italian literature