Druhy omezení vlastnických práv k pozemkům v komplexních pozemkových úpravách - Rohová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Předmětem této práce je podat přehled o vlastnických právech a jejich omezení v České republice tak, jak je zná současná platná právní úprava. Dalšími body jsou historický přehled vývoje vlastnických práv na našem území a vývoj evidence těchto práv. Zejména vlastnických práv k nemovitostem. Poslední část práce pojednává o změnách vlastnických práv při provádění komplexních pozemkových úprav. Je zaměřena na práva vlastníků vstupující do pozemkových úprav, řešení jejich nároků v projekci pozemkových úprav a výsledné změny ve vlastnických právech po schválení rozhodnutí o výměně a přechodu vlastnických práv.
Types of restrictions on land ownership rights in a comprehensive land consolidation
Keywords: vlastnické právo; vývoj vlastnictví; evidence vlastnických práv; pozemkové úpravy; ownership; property development; property rights registration; land consolidation