Biologie, rozšíření a způsoby regulace Křídlatky {Reynoutria sp.} - Vrbová, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Ve své diplomové práci se zabývám invazivním druhem rostlin rodu křídlatka, rozší-řením druhů a možností regulace v zájmovém území. Práce je rozdělena na část teo-retickou, a praktickou. V teoretické části jsou popsány rostlinné invaze, invazní dru-hy, základní charakteristika a rozšíření rostlin rodu křídlatka. Dále jsou zmíněny i jiné negativní dopady rostlinných invazí, náklady na boj s invazními druhy, metody regulace porostu. V praktické části je popsán vlastní monitoring zájmového území, zjištěné a měřené lokality, možnosti regulace porostu křídlatek v zájmovém území a srovnání s výsledky mapování porostu křídlatek ve stejném zájmovém území, prove-deném v roce 1999.
Biology, distribution and methods of regulation Knotweed {Reynoutria sp.}
Keywords: Invazní druhy rostlin; křídlatka; monitoring; regulace porostu; Invasive plant species; knotweed; monitoring; vegetation regulation