Vliv ztráty zaměstnání na psychiku člověka - Vávrová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílém mé dipomové práce je zhodnocení vlivu ztráty zaměstnání na psychiku človka. V první části práce jsou zpracovány teoretické poznatky týkající se nezaměstnanosti a kariérového poradenství. V druhé části práce jsem provedla dotazníkové šetření na Úřadě práce v Českých Budějovicích a v Písku a analyzova nezaměstnanost a její dopad na osoby starší padesáti let.
The Psychological Influence of Losing One´s Employment
Keywords: nezaměstanost; kariérové poradenství; psychologický vliv; unemployment; career counselling; psychological influence