Vzdělávání a výchova v oblasti dopravní bezpečnosti - Kavan, Štěpán; Kavan, Štěpán; Pavličíková, Helena; Felcan, Miroslav; Brumarová, Lenka (Vysoká škola evropských a regionálních studií, 2019)
Příspěvek je zaměřen na problematiku bezpečnostního vzdělávání, zejména na konkrétní oblast vzdělávání v oblasti bezpečnosti v dopravě. Cílem příspěvku je základní vymezení a charakteristika dopravní bezpečnosti, která je reflektována zejména na základě rámcového vzdělávací programu. Vedlejším cílem příspěvku je zkoumání přístupu subjkektu Ministerstva dopravy České republiky, jak se cestou BESIP zapojuje do výchovy a vzdělávání v oblasti dopravní bezpečnosti. Základními metodamy pro zpracování příspěvku jsou analýza a syntéza, rešerše literatury a zhodnocení informací. Příspěvek zpracovává ucelený pohled na jednu z problematik bezpečnostního vzdělávání.
Education and training in the field of traffic safety
Keywords: Dopravní bezpečnost; rámcový vzdělávací program; vzdělávání; vysoké školy; Education; Framework Education Program; Traffic Safety; Universities