Plodnost krav chovaných v moderní technologii - Švarcová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce bylo vyhodnotit jednotlivé ukazatele plodnosti dojnic holštýnského skotu chovaných v moderní technologii chovu na farmě Rolnička Lipanovice a přispět tak k objasnění provázanosti faktorů, ovlivňujících výsledky plodnosti. Do sledovaného souboru bylo zařazeno 288 inseminovaných plemenic, u kterých bylo možno průkazně doložit údaje zjištěné buď vlastním sledováním či získáním informací od majitelky farmy a inseminačních techniků. Takto byla shromážděna data od 1. 7. 2009 do 30. 6. 2010, vypovídající informace o průběhu a intenzitě říje plemenic. Ze zaznamenaných a zpracovaných údajů byly vyhodnoceny výsledky, charakterizující vliv jednotlivých faktorů na plodnost.
Fertility of cows bred in modern technology
Keywords: skot; reprodukce; vlivy; projevy říje; cattle; reproduction; influences; symptoms of rut