Analýza obalových technologií v potravinářském průmyslu z hlediska logistických operací - Mrkvička, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem bakalářské práce je analýza vhodnosti aplikovaných obalových technologií v návaznosti na prováděné logistické operace u nejobrátkovějších položek potravinářského sortimentu u vybraného obchodního řetězce a následné porovnání a určení vhodnosti jednotlivých zkoumaných obalových technologií z hlediska logistických operací, které zahrnují i náklady na skladování a distribuci. Dále určení vhodné obalové technologie a navržení dalších případných nových možností k balení potravinářských výrobků. Dílčím cílem práce je aplikace metody ABC na vybraný obchodní řetězec na položky potravinářského sortimentu a určení nejobrátkovějších položek. Jako obchodní řetězec byla vybrána společnost BILLA, spol. s r.o. ČR.
Analysis of packaging technology in the food industry in terms of logistics operations
Keywords: logistika; balení; nápojový průmysl; logistics; packaging; beverage industry