Hrad Křivoklát. - Hápová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce na téma Hrad Křivoklát má čtenáři poskytnout kvalitní monografii tohoto hradu. Na úvod je zahrnuto kritické zhodnocení vybrané literatury, následuje stručná historie hradu, dále kapitola, která se věnuje celkovému popisu hradu, a nakonec jsem se věnovala některým prostorám interiéru. Za stěžejní kapitoly považuji popis dolního i horního hradu a také detailní popis kaple včetně ikonografickéhorozboru výzdoby. Vnitřní prostory, které bakalářská práce vyzdvihuje, jsou Královský a Rytířský sál, kaple a obrazárna, kde jsou blíže popsány vybrané portréty členů rodu Fürstenberků.
Castle Křivoklát.
Keywords: hrad; středověk; kaple; Fürstenberk; castle; medieval; chapel; Fürstenberk