Sociální práce s rodinou pohledem sociálního pracovníka OSPODu - Psohlavcová, Helena (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na práci sociálního pracovníka, který pracuje s rodinou s dětmi. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je věnována definici rodiny a jejích funkcí, dále je popsána legislativa vztahující se k ochraně práv dětí a dále náplni práce sociálního pracovníka. Budou popsány i nejčastější metody práce sociálního pracovníka. Praktická část bude zpracována formou případových studií několika rodin s dětmi a bude zkoumáno, jaké metody práce byly použity při práci s rodinami, jak se rodina do procesu zapojila, jak se s danou pomocí vypořádala a jaký to na ni mělo vliv. Cílem praktické části bakalářské práce je zjistit, jak probíhá sociální práce s rodinou v rámci procesu obnovování narušených funkcí rodiny.
Social Work with the Family by the View of a Social Worker
Keywords: rodina; sociální práce; sociální pracovník; legislativa; family; social work; social worker; legislation