Využití kalkulace nákladů pro ocenění výkonu - Beranová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Kalkulace nákladů je jednou z nejdůležitějších činností při klasifikaci ceny v podniku. Cílem této bakalářské práce bylo charakterizovat kalkulační systém v podniku. Tento systém byl charakterizován prostřednictvím provedené analýzy kalkulace nákladů konkrétního výkonu a navrhnutí případného opatření, které by vedlo k věrnějšímu zobrazení nákladů v kalkulačním vzorci. Nepřímé náklady se nikdy nedají se sto procenty rozdělit na jednotlivé výkony. Dají se ale odhadnout podle různých specifik. Tento odhad může být co nejpřesnější v závislosti na kalkulačních vzorcích.
Use costing to measurement performance
Keywords: jednookruhové účetnictví; náklady; kalkulace nákladů; kalkulační vzorec; kalkulační systém; single-accounting; costs; costing; costing formula; costing system